top of page

Každý den rodičovství je pro mě možnost rozsvítit zvídavé dětské oči

Rozhovor s Dominikou Boček, autorkou dětské knihy Muchlinka.

Dominiko, začneme náš rozhovor trošku obecněji, ale o důležitém tématu. Čím je pro tebe konkrétně jako matku vlastně rodičovství?

Rodičovství je pro mě cesta do nejhlubšího místa v mém srdci, kde jsou všechny mé bolístky, radosti, pocity často světu skryté. Žádný vztah v životě ženy není tak silný jako její vztah ke svému děťátku. Nic tolik nehřeje, nic tolik nebolí, nic tolik neučí o nás samotných. Každý den rodičovství je pro mě jedna úžasná možnost naučit se něco nového o sobě, možnost rozsvítit zvídavé dětské oči, a především možnost užít si ty nejkrásnější momenty, na které budu jednou s tou největší láskou a vděčností vzpomínat.


Nejen naši čtenáři dobře znají tvoji úžasnou dětskou knížku Muchlinku. Můžeš nám o ní říct něco víc?

Muchlinka má krásný příběh. Zkusím jej však zkrátit. :) Poté, co jsem již dlouhou dobu pracovala s dětmi a navnímala jejich radosti a formu informací, které nejvíce přijímají, zjistila jsem, že příběhy jsou to, co děti milují, co je láká poznat, co je motivuje. Poté přišel náhodný workshop na úplně jiné téma, kdy jsem mimoděk pověděla o své práci, praxi a o myšlence knížečky pro děti a rozvoji jejich potenciálu v mém pojetí budoucnosti. A tam seděla žena, Péťa Kamelandrová, která mě okamžitě oslovila, okouzlena mým entusiasmem pro děti a jejich potenciálem, s návrhem spolu napsat knížečku, kterou má v hlavě se svojí kamarádkou Hankou již několik let.

Poté nastala spousta práce, dřiny, odříkání, úprav, bezesných nocí, zvědomení, vášnivých hovorů, nadšených debat, tisíce korektur, hledání odvahy oslovit nakladatele – našly jsme tu nejúžasnější nakladatelku na planetě Verunku Baštovou, skutečně mnoho úsilí, aby byla Muchlinka láskyplná, lidská, dětská, hravá, zlobivá, zarputilá, radostná i nešťastná a především autentická a svá. Výsledek předčil všechna očekávání. Děti Muchlinku milují a píšou si o druhý díl a dokonce píšou i náměty. :) Včetně tvojí Klárinky. A všem se i budu snažit dát prostor, protože věřím, že druhý díl pro děti napíšeme se stejnou láskou a soucitem v srdci jako ten první.



Těšíme se tedy na druhý díl :) A co jinak aktuálně naplňuje tvůj pracovní čas?


Momentálně pracuji na několika projektech, všechny vnímajících děti, rodinu, mateřství, rodičovství, partnerství, soucit, pochopení a lásku jako to nejžádanější v našich životech. Učím klienty v životě i ve vztazích růst, což je to jediné, proč tady dle mého vnímání světa všichni jsme. Pro mě nejzásadnější příspěvek společnosti tento rok je dokončení online programu mého učení Magnetického rodičovství a knížečky pro rodiče se stejným názvem, na které spolupracuji s tou nejúžasnější koučkou a lektorkou v oblasti autentického rodičovství v Česku, úžasnou mezinárodní hvězdou Martinkou Opava, jejíž spolupráce a spolutvoření si nesmírně vážím a už teď vím, že společně změníme pohled na rodičovství mnoha maminkám i tatínkům a nejvíce mě hřeje na srdci, že touto knihou změníme tolik dětských příběhů, vykouzlíme tolik úsměvu ve tváři a naplníme tolik dětských srdcí láskou a vírou v sebe sama a tu nejkrásnější budoucnost.



TIP: Knihu Muchlinka získáte zdarma ke koupi malého Kufříku vzpomínek ZDE ;)



bottom of page