top of page

Adoptivní maminka Petra: Kufřík pomůže synovi pochopit jeho jedinečný příběh

Petra je čerstvá adoptivní maminka čtyřměsíčního chlapečka, kterého viděli hned druhý den po porodu v porodnici u Apolináře. Přečtěte si jejich příběh z kufříku.


V srpnu 2020 se rozhodli, že už je ten správný čas a domluvili si schůzku na úřadě. Dostali spoustu informací a formulářů. Během října jim přišel dopis, že žádost přijali. Psychologické posouzení proběhlo až po Novém roce a v březnu 2021 začaly přípravy u Dobré rodiny. Závěrečné sezení bylo v půlce července a pro rozhodnutí o zařazení do evidence žadatelů byli na Magistrátu 15. 9. 2021.


„Čekání na kouzelný telefon jsme asi půl roku moc neřešili, protože nám řekli, že budeme čekat 2–3 roky. Jak ale zvonily telefony ostatním žadatelům z příprav, rozhodli jsme se sehnat pár věcí z výbavičky, abychom nebyli moc překvapeni, až to přijde. Nebudu lhát, měla jsem špatné dny, kdy mi bylo líto, že ostatní z příprav už děti mají a my stále nic. Ale neztrácela jsem naději. Věděla jsem, že to jednou přijde a bude to skvělé. A že bylo!“


První dny s miminkem v porodnici byly pro Petru nádherné a šílené zároveň. „Ani ve snu by nás nenapadlo, že nás vyberou k jednodennímu miminku, ale ve skrytu duše jsme si to moc přáli. Dlouho nám nedocházelo, že se to děje a že je to miminko opravdu naše. Že jsme teď jeho rodina.“





Moc toho nenaspala, nevěděla hned, proč miminko pláče, bála se ho převlékat i koupat. Ale celý svůj bdělý čas na něj zamilovaně koukala a plakala štěstím a dojetím.

„Byl tak rozkošný a stále je.“


Celý personál oddělení byl tak nadšený, že hned druhý den u miminka je nová maminka, že malého chlapečka ani nepovažovali za odloženého. Je úžasné, že i jejich cesta z porodnice už byla společná a novým začátkem pro ně pro všechny.


Chlapečkovi jsme v naší nadaci s přáním toho nejlepšího do života předali žlutý kufřík, který může jeho nová rodina plnit vzpomínkami a přidat tam ty, které vznikly v porodnici. Třeba jeho body, dudlík a kartičku s porodními mírami.


„Život v kufříku má skvělou myšlenku pro odložené děti, protože až bude syn větší, bude mít kufřík plný vzpomínek, fotek a milníků a věříme, že mu to pomůže pochopit jeho jedinečný příběh o tom, jak si nás vybral za rodinu,“ řekla o projektu adoptivní maminka.


Pokud se stane, že Kufřík vzpomínek vaše miminko v porodnici nedostane, napište nám na e-mail info@zivotvkufriku.cz a my vám ho moc rádi zašleme nebo osobně předáme u nás v nadaci.


bottom of page